Den gode muligheten til personlig å påvirke egen og instituttets utvikling

Medarbeidersamtalen
Vi er nå inne i den siste delen av året, hvor mange har planlagt gjennomføring av medarbeidersamtale. Jeg selv gjennomførte de fleste medarbeidersamtalene med seksjonsledere og fagansvarlige i den første delen av året og planlegger gjennomføring av «oppsamlingsheatet» i de nærmeste månedene.

Som leder opplever jeg medarbeidersamtalen som en svært viktig og unik mulighet til personlige samtaler med medarbeidere – for gjensidig avklaring av forventninger og ambisjoner for videre utvikling av medarbeiders karriere og diskutere muligheter for hvordan instituttet kan understøtte dette. Samtidig er det en mulighet for meg til å formidle noe av instituttets målsetninger og utfordre den enkelte til å bidra inn i dette.

Instituttet har selvfølgelig begrenset handlingsrom – men likevel ønsker jeg å være tydelig på at vi støtter opp om initiativer innenfor instituttets målsetninger – så langt det lar seg gjøre.

Instituttet har organisert medarbeidersamtaler slik at seksjonsledere, fagområdeledere og administrasjonsledere har ansvar for å gjennomføre medarbeidersamtale med ansatte innen eget ansvarsområde. Alle skal få tilbud om medarbeidersamtale – men den enkelte kan selv velge å ta imot denne unike muligheten til påvirkning av egen arbeidssituasjon og i neste omgang også egen enhet og eget institutt.

Vernerunder
I høst vil vi også gjennomføre årets vernerunder for alle ansatte. Jeg ber derfor at alle ledere som mottar henvendelser om avtale for gjennomføring av vernerunder så raskt som mulig avtaler tidspunkt og setter av tid for gjennomføring av dette. Henvendelsen vil komme fra verneombudene knyttet til egen enhet.

Verneombudene våre er Hanne Linda Nakkestad (Hanne.Nakkestad@uib.no) for lab. og teknisk personale, Siri Sagen Trosvik (Siri.Trosvik@uib.no) for administrasjon og vitenskapelige stillinger og Suzanne Brandt (Suzanne.Brandt@uib.no) for ansatte ved Dyreavdelingen. Les mer om dette i HMS-hjørnet som har fast spalte i K1-Nytt.

Med ønske om god helg og gode arbeidsuker.

Beste hilsen

Kjell-Morten