Frokostseminar 14. mai: Arbeidsmiljø – trakassering – håndtering

Det gode arbeidsmiljø: Arbeidsliv i endring – hva med arbeidsmiljøet?
Frokostseminar torsdag 14. mai kl. 08.30-10.00 (går digitalt)

Arbeidsmiljø – trakassering – håndtering
Et godt arbeidsmiljø kjennetegnes av god ledelse, medvirkning fra ansatte og tydelige organisatoriske rammer. Kompetanse, god kommunikasjon, mestring og anerkjennelse gir både trygghet og trivsel. Noen ganger er det imidlertid ikke slik og det oppstår situasjoner på arbeidsplassen som fører til mobbing og trakassering.

Vernetjenesten ved UiB ønsker å sette fokus på betydningen av godt arbeidsmiljø gjennom frokostseminarserien Arbeidsliv i endring – hva med arbeidsmiljøet. Serien setter søkelys på arbeidslivs- og arbeidsmiljøfaktorer under endring og omstilling. Hvordan tar vi vare på arbeidsmiljøet vårt og hverandre i en verden som stadig er i endring? Hvordan ha fokus på arbeidsmiljø med stadig nye krav til effektivitet, kompetansebygging, fleksibilitet, bærekraft og nye digitale løsninger i arbeidslivet? Målgruppen er alle ansatte og ledere.

I dette frokostseminaret, som er det andre av fire i 2020, setter vi altså søkelys på hva forskningen sier om mobbing og trakassering i arbeidsmiljøet, om årsaker og håndtering. Vi har fått med oss professor Ståle Einarsen fra UiB og forskningsgruppen FALK.

Dette seminaret, arrangeres p.g.a. koronasituasjonen digitalt torsdag 14. mai kl. 08.30-10.00 via Zoom. Meld deg på seminaret her.

Informasjon med lenke og program vil bli utsendt til alle påmeldte.

Møteledere: June-Vibecke K. Indrevik, universitets hovedverneombud (UHVO) UiB og Michael P. Riisøen, vara UHVO UiB.

Program
08.30 – Velkommen, universitetets hovedverneombud June-Vibecke K. Indrevik
08.35 – Kort om korona, frokostseminarserien og vernetjenesten ved June-Vibecke K. Indrevik
08.45 – Mobbing og trakassering i arbeidsmiljøet; siste nytt fra forskningen ved UiB om årsaker og håndtering ved professor Ståle Einarsen Spørsmål via chat underveis
09.45 – Dialog og diskusjon, innspill til senere frokostseminar. Legg inn spørsmål eller be om ordet i chat.

Velkommen!