Velferd

BERGEN KUNSTHALL
Rasmus Meyers allé 5

Velkommen til utstillingsåpning fredag 31. januar kl. 20:00: Simone Fattal og Adelita Husni-Bey

Gratis inngang på åpningen!

Åpningsfest på Landmark med DJs Tolga og Anne Stinessen som spiller inn i de sene nattetimer.


landmark.no

Simone Fattal
Fix Your Gaze On Saturn’s Rings
31. januar – 22. mars 2020

Utstillingen viser skulptur, tegning, maleri, collage og fotografi fra 1970-tallet til i dag, av den libanesisk-amerikanske kunstneren Simone Fattal.

Simone Fattal er mest kjent for sitt arbeid med leire og steintøy, ofte glasert i skinnende farger eller ulike valører av sand- og brunfarger. Verkene bærer tydelige spor fra skapelsesprosessen; knapt formgitt, med antydende former og frosset i en tilstand av tilblivelse. De mange høyreiste figurene, i tillegg til arkitektoniske ruiner eller ulike beholdere som urner og vaser, knytter an til hennes interesse for mytologi og arkeologi, samt temaer knyttet til ødeleggelse og restitusjon etter krigserfaringer.

En hel verden av minner, ideer og referanser til historie, poesi og kontemporær politikk nedfeller seg i arbeidene, som har tatt form i samspill med omgivelsene og erfaringene som har omgitt kunstneren. Fattal er født i Syria og oppvokst i Libanon. Etter å ha studert filosofi i Paris etablerte hun seg som kunstner på 1970-tallet i Beirut. I 1982 flyttet hun til California, hvor hun startet forlaget Post-Apollo Press.

Fattals arbeider besitter en tidløshet – både arkaisk og moderne på samme tid. Først og fremst uttrykker de en dyp humanisme og en refleksjon omkring mennesket og dets plass i verden og historien.

Simone Fattal (f. 1942, Damaskus, Syria) bor og arbeider i Paris.

Les mer om utstillingen på kunsthall.no

 

landmark.no

Adelita Husni-Bey
Maktspill
31. januar – 22. mars 2020

Libysk-italienske Adelita Husni-Bey ser på seg selv som både pedagog og kunstner. Hennes arbeid benytter ofte læringsmetoder basert på kollektive analyser av gruppedynamikk, ofte med workshopen som et format hvor hun involverer ulike grupper, blant annet skoleklasser, sykehus eller organisasjoner som jobber med bistand og juss. Hennes praksis kretser omkring det å forestille seg endringer i samfunnet, samt å analysere hvordan maktstrukturer, samhandling og ekskludering oppstår.

Utstillingen presenterer en installasjon og en workshop, sentrert omkring videoverket Agency. Filmen dokumenterer et tredagers intensivt rollespill med ungdommer fra Roma, hvor elevene gjenskaper noen av de antatte rollene i et nyliberalt demokrati: politikere, journalister, arbeidere, aktivister og finansfolk. Gjennom et sett med regler spiller deltakerne ut og endrer maktforholdet mellom gruppene, skaper koalisjoner og forhandler om deres innvirkning og avhengighet. I løpet av utstillingsperioden vil visningsrommet bli brukt som et arbeidssted og klasserom for en ny utgave av rollespillet sammen med elever fra Bergen.

Utstillingen er et samarbeid mellom Bergen Kunsthall og Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

Adelita Husni-Bey (f. 1985, Milano, Italia) bor og arbeider I Italia og New York.

Workshop: Klasse 2KDA (Kunst, design og arkitektur), Olsvikåsen videregående skole, 9.–13. mars 2020. Lærere: Atle Kold Hansen og Lillian Presthus.

Les mer om utstillingen på kunsthall.no

Plattform
Simone Fattal  i samtale med Barbara Casavecchia
Lørdag 1. februar 2020 kl. 14:00 – Gratis
I forbindelse med åpningen av Simone Fattals utstilling «Fix Your Gaze On Saturn’s Rings» på Bergen Kunsthall blir det Plattformsamtale med Fattal og skribent og kurator Barbara Casavecchia denne lørdagen.Les mer på facebook


«En pille for alt som er ille?»
I Norge forskrives medikamenter som aldri før. Er det derfor vi er en av verdens friskeste og lengstlevende befolkninger? Eller ville vi klart oss minst like godt hvis vi droppet halvparten av pillene?

Legemiddelindustrien er verdens sterkeste lobbyist, med større finansielle muskler enn våpenindustrien, matindustrien, eller tobakksindustrien – bøter på 3 milliarder dollar kan tilsvare én måneds omsetning i denne bransjen. Med sofistikerte psykologiske metoder ledes helsepersonell og forbrukere til å se på legemidler som nyttige, nødvendige og uskyldige. Det kan de være. Men ofte er de ingen av delene.

Journalist og forfatter Niels Chr. Geelmuyden har skrevet boken «Pillebefinnende», som dokumenterer at folk – også leger – er ukritiske til bruk av legemidler. Boken har vakt oppsikt og høstet kritikk, men har også i legetidsskriftet blitt rost for «alvorlig og berettiget systemkritikk».

På møtet kommer Geelmuyden til å legge frem forskningsresultater og diskutere hva som kunne være sunn bruk av legemidlene. Lege Edvin Schei vil lede møtet.

Vel møtt i Litteraturhuset, Østre Skostredet, onsdag 5. februar kl. 19. Kjøp nettbillett, unngå kø!

Facebook, klikk her
Velkommen i Filosofisk poliklinikk!
http://filosofiskpoliklinikk.no/

litthusbergen.no

 


Invitasjon til Universitetets Festkonsert i Grieghallen

Kjære kolleger!

Rektor Dag Rune Olsen har gleden av å invitere deg med ledsager til Universitetets Festkonsert 2020 med Bergen Filharmoniske Orkester.

Onsdag 19. februar kl. 19:00 i Grieghallen

Program:
19:00 Enkel servering i spissen av Grieghallen
19:30 Dørene inn til Griegsalen åpner
20:00 Konserten starter
21:15 Konsertslutt

Om konserten:
Konsertkvelden innledes med preludium fra Edvard Griegs Holbergsuite, et av hans mest folkekjære verk hvor han søkte å gjenskape stemninger fra Ludvig Holbergs tid. Den kanadiske fiolinstjernen og orkestervennen James Ehnes er solist i Jean Sibelius’ Humoresque nr. 6 for fiolin og orkester, komponert i skyggen av den første verdenskrigen. Konserten avrundes med den danske komponisten Carl Nielsens Symfoni nr. 5 fra 1922. Verket har to satser og handler, ifølge Nielsen selv, om kontrast og opposisjon.

Velkommen!

Påmelding her.
Frist: 12. februar 2020
Maks to billetter per person

Foto/ill.: Eilif Stene