K1 – Nettsider

Kjære alle,

Instituttet vil nå starte en omfattende gjennomgang av våre nettsider (https://www.uib.no/k1) for tydeliggjøring av vår aktivitet og strategi, samt synliggjøring av våre undervisere og forskere, «servicefunksjoner» fra administrasjonen og teknisk personale og tilgjengelig vitenskapelig utstyr ved instituttet.

I dette arbeidet må alle ved instituttet delta med beskrivelse av egen aktivitet og kompetanse. Jeg ber derfor om at forskergruppelederne går gjennom og oppdaterer nettsidene for forskergruppene (https://www.uib.no/k1/63749/forskergrupper), og samtidig gjennomgår egne «personsider» https://w3.uib.no/nb/personer/ ved UiB. Jeg ber også om at forskergruppelederne oppfordrer alle i egen gruppe om å gjøre det samme. Ved å klikke på «Rediger» i øvre venstre hjørne kan en legge inn eller oppdatere bilde, samt skrive om egen forskning, undervisning og annen kompetanse, og i tillegg legge inn publikasjoner, laste inn oppdatert CV og lenke til nettside til forskergruppen.

Det er flere sterke forskermiljøer ved instituttet som ikke har egne forskergruppe-nettsider. Flere av disse har gjerne nettsider ved helseforetakene, eller har egne «eksterne» nettsider. Disse kan enkelt lenkes til en K1-forskergruppe nettside. Jeg oppfordrer derfor at dere som har slike sider om å kontakte webredaktør Siri Sagen Trosvik (Siri.Trosvik@uib.no) slik at vi kan hjelpe dere med dette. Dette inkluderer også selvfølgelig miljøene ved våre samarbeidende sykehus i Stavanger, Haugesund, Førde og ved Haraldsplass.

Vi har også flere laboratorier knyttet til fagmiljøene og forskergruppene. I det planlagte arbeidet ønsker vi også at vi flagger spesialkompetanse ved disse. Dette tror vi kan øke potensialet for samarbeid på tvers av fagmiljøer. Vi ønsker innspill på om dette helst kan knyttets til forskergruppene eller synliggjøres på «egne sider».

I tillegg til fokus på forskergrupper vil vi også lage egne sider for undervisningen med presentasjoner av fagmiljøene våre knytet til undervisningen og til den generelle forskningsaktiviteten ved disse. Vi vil da samtidig presentere underviserne i hvert fagområde – og da er det igjen viktig med oppdaterte «personsider».

I dette ønsker vi også på samme måte å presentere undervisningsmiljøene ved samarbeidende sykehus i Stavanger, Haugesund, Førde og ved Haraldsplass.

Gode og oppdaterte nettsider er viktig for god synliggjøring og kommunikasjon innad på instituttet, fakultetet og universitetet – men like viktig for presentasjon for studenter, samarbeidspartnere, myndigheter, reviewere av våre søknader og pressen.

Jeg håper alle blir med og bidrar i dette viktige arbeidet.

Jeg ønsker dere alle god helg og gode arbeidsuker fremover!

Beste hilsen
Kjell-Morten