UiB slår av videresending av e-post 15. september 2021

UiB har per i dag en tjeneste for videresending av UiB-e-post, som mange av dere benytter dere av. Dessverre vil denne muligheten avvikles 15. september grunnet informasjonssikkerhet og for etterlevelse av personvernlovgivningen. Dette vil for mange medføre en endring av hvordan du får tilgang til UiB-e-post, spesielt for dere i II-stillinger.

Det er flere andre alternativ for å få UiB-e-post: det kan legges til UiB-konto på mobil enhet, e-posten kan leses via en nettleser og via skrivebord.uib.no (https://it.uib.no/Skrivebord.uib.no). På UiBhjelp (https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/) finnes mer informasjon om hvordan man legger inn en e-postkonto: https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/knowledgeitem?unid=19da082b-7e9b-4a4b-9a26-7810d9dcc747

Alle UiB-ansatte som bruker videresendingsfunksjonen vil få e-post fra IT-avdelingen med mer informasjon. Vi er klar over at dette medfører ulemper for alle som videresender e-post og at dere nå må få satt opp lesing av UiB-e-post på en annen måte. Vi er avhengig av å kommunisere med hverandre på UiB-e-post og vi håper dere raskt benytter et annet alternativ enn videresending.

Vennlig hilsen
Jorunn
administrasjonssjef

Brev fra universitetsdirektøren om personvern og automatisk videresending av e-post