Utlysning: Senter for translasjonell epidemiologi (TRACE)

Konseptet for Senter for translasjonell epidemiologi Foto/ill.: Tone Bjørge

Trond Mohn Stiftelse (TMS) ønsker å støtte opp om forskningsaktiviteten ved Senter for translasjonell epidemiologi ved UiB.

TMS har satt av 18 millioner kroner til en slik satsing og har invitert UiB til å nominere et begrenset antall forskningsprosjekter som kan støtte opp om senterets målsettinger og bidra til å forme senteret i ønsket retning de kommende årene.

TRACE har som mål å videreutvikle det epidemiologiske fagfeltet ved å etablere nye samarbeid som involverer forskere med bakgrunn i biomedisin, bioinformatikk og klinisk medisin, i tillegg til epidemiologi og medisinsk statistikk. Ved å bygge broer mellom laboratoriebasert og populasjonsbasert forskning har senteret som mål å oppnå større forståelse av årsakene til ikke-smittsomme sykdommer.

Søknads- og evalueringsprosess
Utvelgelsesprosessen vil bestå av to trinn. I første trinn som koordineres av styringsgruppen for TRACE etterspørres korte prosjektsøknader. En ekstern komite vil bli oppnevnt for å evaluere søknadene. Basert på evaluering fra faglige eksperter velger styringsgruppen for TRACE 5-7 prosjektsøknader som best oppfyller søknadskriteriene og passer inn i senterets faglige strategi og som går videre til trinn 2.

Utlysningsteksten beskriver prosessen i detalj i tillegg til at en kan lese om bakgrunnen, omfanget og mål for senteret og for prosjekt som inngår i senteret.

Tidslinjen og frister for nominerings- og søknadsprosessen er som følger:

15. november 2022 kl. 12.00 – Søknadsfrist trinn 1. Bruk mal for prosjektbeskrivelsen og for budsjett.

Ca. 12 januar 2023: 5-7 bidrag inviteres til å sende inn full søknad.

16. mars 2023 kl. 12.00 – Søknadsfrist trinn 2. Bruk søknadsmalen. Mal for budsjett vil bli gjort tilgjengelig på stiftelsens nettsider.

Eventuelle spørsmål kan rettes til ramune.midttveit@uib.no.