Velferdstilbud – Katja Kabanova med BNO og BFO 6. november

Plakat for operastykket, med foto av hysjende kvinneansikt

Foto/ill.: Bergen Nasjonale Opera

Vi har gleden av å tilby et spesialtilbud til de ansatte ved Universitetet i Bergen der dere får halv pris av ordinære billetter for høstens store operaopplevelse i Grieghallen. Tilbudet gjelder til forestillingen mandag 6. november, kl. 19.00.

Bruk denne lenken for å kjøpe billetter til rabattert pris: https://tix.no/nb/bfo/specialoffer/rluyhueqbcali

Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Korene, viser denne høsten Katja Kabanova av Leoš Janáček. Det er en unik opera – et sterkt realistisk drama – med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser. Ingen vil gå uberørt ut av Grieghallen etter å ha opplevd denne musikalske dramatiske fortellingen:

 I den lille byen drømmer mennene om Katja. Når de ser henne, er det «som et lys stråler ut av ansiktet hennes». 

«…av og til drømmer jeg at jeg er en fugl. Jeg har så lyst til å fly», sier Katja. Tidligere levde hun uten lengsler, fri som fuglen, men her i småbyen og i den nye familien sin føler Katja at hun har visnet. 

Ektemannen blir dominert av sin mor, som er sykelig sjalu på sin svigerdatter. Også ektemannen oppfører seg dårlig mot Katja.

Boris er ung og forelsket, og når ektemannen er på reise lar Katja seg friste av livsgnisten Boris tenner i henne. Det skal vise seg å bli skjebnesvangert.

Katja Kabanova er inspirert av en selvopplevd kjærlighetshistorie, som den kjente tsjekkiske komponisten og forfatteren (librettisten) Leoš Janáček skrev for rundt 100 år siden.

Vi møter et samfunn mellom tro og vitenskap, mellom gamle normer og søken etter et fritt og moderne liv. I dette møtet blåser det opp til storm – både mellom menneskene og i musikken.

Katja Kabanova en helt usedvanlig opera. Janáček tonesatte dagligspråket på en måte det ikke var blitt gjort tidligere. På samme tid er den veldig tilgjengelig for publikum. Og en av de korteste operaene. Derfor er dette en opera som både erfarne operaelskere og nykommere vil ha felles glede av. Og for deg som liker teater, så er dette et av de mest engasjerende dramaene innen operalitteraturen.

De tre hovedrollene i denne oppsetningen tolkes av de utsøkte solistene Ausrine Stundyte, Katarina Dalayman og Ladislav Elgr.

Her forteller regissøren Barbora Horáková Joly om operaen: https://vimeo.com/873300010

Vi ønsker varmt velkommen i Operaen og riktig god fornøyelse når så langt kommer!

Beste hilsener
Markedsavdelingen ved Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester