Nytt seminar fra Senter for ernæring (Bergen nutrition seminar)

sfe-logo

Jod og jodstatus i Norge – om situasjonen, tiltak og forskning

I årevis var det ingen bekymring om jodstatus i Norge, fordi den generelle tenkningen var at vi får nok jod med kosten. Så, våren 2016, kom det råd fra en ekspertgruppe til norske helsemyndigheter om å iverksette tiltak for å bedre jodstatus i befolkningen. Noen grupper, som gravide, kan stå i fare for å få for lavt inntak av jod. I historisk og internasjonal sammenheng har norske myndigheter valgt å benytte svake virkemidler for å sikre jodinntaket. Nå ble det foreslått å styrke innsatsen for å bedre situasjonen.

Vi ønsker å rette søkelyset mot jodstatus i Norge og mot tiltak for å bedre situasjonen. Vi vil presentere pågående forskning om jod og drøfte behov for videre forskning.

Dette andre i rekken av Bergen Nutrition Seminar konsentrerer temaet om den norske situasjonen og forskningen, med innlegg fra Folkehelseinstituttet, NIFES og Senter for ernæring, Universitetet i Bergen (UiB).

Sted:  Bikuben, Haukeland Universitetssykehus, 18.oktober 2017

10.00:   
Jutta Dierkes, Senter for ernæring, Universitetet i Bergen
Åpning  av seminaret
10.15:  Helle Margrete Meltzer, Folkehelseinstituttet
Om jod og jodstatus, utfordringer og tiltak
11.00:  Lisbeth Dahl og Mariann Kjellevold, NIFES
Resultater fra to studie om jod: «Liten i Norge» og «Mammas mat»
11.40: Jutta Dierkes, Senter for Ernæring, UiB
Jodstatus hos gravide – et internasjonalt perspektiv
12.00: Kari Tove Elvbakken, UiB
Om jodforskning- en vitenskapshistorisk kommentar
12.20:  Diskusjon og kommentarer
13.00:  Lunsj

Velkommen!

Deltakelsen er gratis, men vi ber om registrering innen 10.oktober, av hensyn til lunsjserveringen og begrenset antall plasser. Vennligst svar til: asta.optun@uib.no. Link til senterets webside: http://www.uib.no/ernaring