Ukens publikasjon, uke 38

Ukens publikasjon er fra seksjon for radiologi, hvor professor Jarle Rørvik er seksjonsleder. Denne seksjonen jobber med bildediagnostikk, dvs. radiografi, ultralyd, magnettomografi (MR), computertomografi (CT) og nukleærmedisin/PET, som spiller en viktig rolle i utredning og behandling av en rekke sykdommer. Ph.d.- kandidat Eli Eikefjord er førsteforfatter på seksjonens utvalgte publikasjon: «Quantification of Single-Kidney Function and Volume in Living Kidney Donors Using Dynamic Contrast-Enhanced MRI».

Dagens bildemetoder for måling av perfusjon og filtrasjon (GFR) i nyrene er ikke fullgode. Det foregår mye forskning om å utvikle ulike funksjonelle MR-teknikker (DCE, Diffusjon, ASL, BOLD) for å måle disse biologiske egenskapene på en presis og nøyaktig måte. En «quantitative imaging biomarker» (QIB) defineres som «an objectively measured characteristic derived from an in vivo image as an indicator of normal biological processes, pathogenic processes or response to a therapeutic intervention”. Eikefjord sin artikkel online i nivå 2- tidsskriftet American journal of roentgenology (august 2016) er et delarbeid i hennes PhD-grad: “Towards clinical application offorside_0 renal dynamic contrast-enhanced MRI – Optimization of technical performance and evaluation clinical feasibility». Arbeidet er knyttet til forskningsgruppen “BAiRG” – Bergen Abdominal Imaging Research Group ved K1.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*