Teaterbilletter for UiB velferd

Ta med venner, familie og kollegaer på teateret.
UiB velferd sponser teaterbilletter til ansatte på UiB.

UiB har reservert gode billetter på de første av vårens populære forestillinger på Den Nationale Scene!

ASSASSINS

Skarpladd, internasjonal musikalsuksess om drømmen om å ta livet av en president

Foto/ill.: Den Nationale Scene

Assassins tar for seg sju attentatmenn og to attentatkvinner, som alle ville drepe den amerikanske presidenten. Fire av dem lyktes i forsøkene sine. Fem feilet. Det store, gjennomgående spørsmålet er dette: Hva fikk dem til å ville gjøre det? På tvers av tidsperioder forsøker musikalen å forstå både attentatpersonene og det USA de levde og lever i. Dette er smart, morsomt og skarpt musikkteater.

Amerikaneren Stephen Sondheim er musikkteatrets Shakespeare, og den musikalen han selv er aller mest fornøyd med, er Assassins. Musikalen har aldri tidligere blitt oppført i Norge. Når den nå blir det, er det i regi av Markus Virta, en av Skandinavias ledende musikalregissører. Knut Nærum har stått for oversettelsen. I tillegg til sterke navn fra vårt eget ensemble, gjestes vi av tre svært gode musikalnavn: André Søfteland, Mari Lerberg Fossum og Jason Nemor Harden.

Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Premiere: 5. februar på Store Scene

Musikk og sangtekster: Stephen Sondheim Manus: John Weidman

Produsert av Playwrights Horizons, Inc. New York City ASSASSINS off-Broadway i 1990
Presentert etter avtale med Music Theatre International

«Assassins» er basert på en idé av Charles Gilbert jr.

Regi: Markus Virta

SPESIALTILBUD PÅ TEATERBILLETTER

Se forestillingen til kun kr. 400 (ord. kr. 590)
Fredag 11.02 kl. 19.30 eller lørdag 12.02 kl. 18.00

Klikk her for å kjøpe billetter til fredag 11. februar kl. 19.30

Klikk her for å kjøpe billetter til lørdag 12. februar kl. 18.00


SULT

Sluker Hamsuns klassiker

Foto/ill.: Den Nationale Scene

Hovedpersonen i Knut Hamsuns roman Sult går gatelangs omkring i Kristiania, mens han sulter og forsøker å skrive. Sulten preger alt han gjør, og alt han tenker. Hans virkelighetsforståelse blir formet av sulten etter mat, sulten etter kunst og sulten etter nærhet med andre mennesker.

Espen Hjort, norsk regissør med sitt daglige virke i Nederland, har valgt romanen Sult av Knut Hamsun som utgangspunkt for sitt første regiarbeid i Norge. Formen blir på en og samme tid tro mot boken og noe helt eget. Fortellerstemmen er fordelt på fire personer, i det som både er en firehodet monolog og et splintret jeg. Alle skuespillerne spiller jeg-et, og alle skuespillerne spiller alle de andre. Språklig musikalitet er viktig for Hjort, som også vektlegger det kroppslige i sin oppsetning. Dette blir Hamsun sett med nye øyne. Brutalt underholdende, tidløst og lekent.

Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Premiere: 17. februar på Lille Scene

Av: Knut Hamsun, dramatisert av Espen Hjort i samarbeid med Lillian Bikset

Regi: Espen Hjort

SPESIALTILBUD PÅ TEATERBILLETTER

Se forestillingen til kun kr. 200 (ord. kr. 310)
Fredag 11. mars kl. 19.00 eller lørdag 12. mars kl. 18.00

Klikk her for å kjøpe billetter til fredag 11. mars kl. 19.00

Klikk her for å kjøpe billetter til lørdag 12. mars kl. 18.00

Har du spørsmål tilknyttet billettbestilling,
ring 55 60 70 80 eller send e-post til salg@dns.no

Hjertelig velkommen på
Den Nationale Scene!