Velferdstilbud – Teaterbilletter våren 2023 på DNS

Benytt deg av dine gode fordeler! Snart er det nytt år og nye teateropplevelser venter!

Ta med venner, familie og kollegaer på teateret.
UiB velferd sponser teaterbilletter til ansatte på UiB.

UiB har reservert gode billetter til vårens populære forestillinger på Den Nationale Scene!


COME FROM AWAY

Se denne feelgood-musikalen på Den Nationale Scene nå!
Basert på en sann historie om da hele verden måtte nødlande i Gander.

Foto/ill.: Den Nasjonale Scene

«(…) en gnistrende feiring av menneskelig godhet og varme, en vital vaksine mot mørketid og kriser»
Bergensavisen

«(…) forrykende musikal»
Dagsavisen

«Fylt til randa av ein viktig bodskap.»
«(…) mykje glede, energi og entusiasme»
NRK

Om forestillingen
Come From Away utspiller seg i uken etter 11. september 2001, og er basert på den sanne historien om flypassasjerene som ble omdirigert på grunn av angrepene på World Trade Center.  I løpet av noen få timer ble byens befolkning i Gander på Newfoundland, Canada, nesten fordoblet med mennesker fra forskjellige deler av verden. Til tross for språk-barrierer og kulturkræsj, brettet innbyggerne i Gander opp ermene og tok imot de de reisende med åpne armer.

Come From Away er en rørende påminnelse om menneskers evne til å hjelpe hverandre når det virkelig betyr noe.

Musikken består av nyskrevet verdensmusikk – fra østeuropeisk og irsk folkemusikk til afrikanske rytmer. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Manus, musikk og tekst: Irene Sankoff, David Hein
Regi: Markus Virta (som også hadde regi på Assassins, som spilte på DNS tidligere i år)
Spilles nå på Store Scene

KJØP BILLETTER TIL COME FROM AWAY

UIB Velferdspris kr 410,- (ord kr 590,-)
lørdag 14. januar kl. 18.00
Kjøp billetter til lørdag 14. 01 kl 18.00


SYTTEN SOMRAR

Ei tyskarjente si historie

Foto/ill.: Den Nasjonale Scene

Våren 1945 vil for alltid være rissa inn i historia vår. Òg i livet til sytten år gamle Solveig. Det er den våren ho treff atten år gamle Hans, og tek eit val som kjem til å forme resten av livet hennar.

«Sytten somrar» er eit nyskrive stykke av Stig Amdam som fortel historia til ei såkalla «tyskarjente». Det er ei skjebnehistorie om forboden kjærleik, skuldingar om landssvik, søsterlojalitet og rivalisering. To tidsplanar flyt over i kvarandre, i ei sterk forteljing om livsvalet til ei ung kvinne.

Sjølv om eit kjærleiksforhold til ein tyskar ikkje var nok til påtale etter landssviklovgivninga, vart likevel mange av kvinnene internerte og halde under oppsyn. Dei som gifta seg med ein tysk soldat vart fråteke statsborgarskapet, og flytta til Tyskland med tysk pass. I denne framsyninga følgjer vi avvegingane til Solveig gjennom tilbakeblikk dei siste krigsdagane, vekene etter og korleis livet arta seg i eit utbomba DDR på 50-talet. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av:  Stig Amdam
Regi: Miriam Prestøy Lie
Premiere: 28. januar i Teaterkjelleren 

KJØP BILLETTER TIL SYTTEN SOMRAR

UIB Velferdspris kr 265,- (ord. kr 410,-)
fredag 17. februar kl. 19.30 eller lørdag 18. februar kl. 18.00
Kjøp billetter til fredag 17.02 kl. 19.30
Kjøp billetter til lørdag 18.02 kl. 18.00


DEN VESLE PRINSEN

Eventyrleg reise om vennskap og kva som er viktig her i livet

Foto/ill.: Den Nasjonale Scene

Ein pilot må naudlande midt i Sahara-ørkenen. Der møter han ein prins som seier han kjem frå ein annan planet på jakt etter ein ven. Han fortel piloten om reisa på veg til jorda, for på ferda har den vesle prinsen vore innom ulike planetar med blant anna kongar utan undersåttar, ein drankar, ein lyktetennar, ein forretningsmann og ein geograf.

«Den vesle prinsen» er eit tankevekkande og morosamt eventyr fylt av fantasi og undring. Det handlar om kjærleik, om det å vere nysgjerrig og kva som eigentleg er viktig her i livet. Ein poetisk og filosofisk danningsreise om vennskap og tap, og som hyllar kreativiteten i oss alle.

Forteljinga om den vesle prinsen er ein høgt elska barnebokklassikar, og i vår versjon er det Jon Fosse som har omsett originalteksten. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Antoine de Saint-Exupérys
Regi: Annika Silkeberg
Premiere: 9. februar på Store Scene
Anbefalt alder: Passer best fra 6 år

KJØP BILLETTER TIL DEN VESLE PRINSEN

UIB Velferdspris kr 110,-  (ord. kr 240,-)
lørdag 11. mars kl. 15.00 eller lørdag 18. mars kl. 15.00
Kjøp billetter til lørdag 11.03 kl. 15.00
Kjøp billetter til lørdag 18.03 kl. 15.00


ROMEO OG JULIE

En udødelig fortelling om kjærlighetens pris

Foto/ill.: Den Nasjonale Scene

Noen kjærlighetshistorier er så heftige at de slår gnister selv etter 400 år. Romeo og Julie er fortellingen om to ungdommer som blåser hverandre av banen, som styrter hodestups ut i en altoppslukende forelskelse og risikerer alt for å være sammen.

I hverandre finner Romeo og Julie et annet menneske som forstår og godtar de for den de er. At de to ikke kan få hverandre gjør bare tiltrekkingen sterkere. Og farligere. Forelskelsen blir en flukt fra den harde virkeligheten og et opprør mot foreldrene. Dramaet som følger, er en udødelig fortelling om kjærlighetens pris når man ikke får elske den man vil.

Shakespeares mesterverk ble skrevet på 1590-tallet, men plasseres på Store Scene i vår egen tid i Kjersti Horns regi. Hun har i de seneste årene gjort seg bemerket med et helt særegent regigrep. Men selv om rammen rundt er anno 2023, er handlingen bevart. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: William Shakespeare
Regi: Kjersti Horn
Premiere: 20. april, Store Scene 

KJØP BILLETTER TIL ROMEO OG JULIE

UIB Velferdspris kr 325,- (ord. kr 480,-)
Torsdag 27. april kl. 19.30 eller lørdag 6. mai kl 18.00
Kjøp billetter til torsdag 27.04 kl. 19.30
Kjøp billetter til lørdag 06.05 kl. 18.00


EN HANDELSREISENDES DØD

En ramsalt kritikk av drømmen om å bli rik

Foto/ill.: Den Nasjonale Scene

Willy Loman er en middelaldrende mann, som har basert sitt liv på drømmen om suksess. Han har også oppdratt sine to sønner, Biff og Happy, i troen på at enhver som starter med to tomme hender kan bli rik med sjarme og gode forbindelser.

Nå har han mistet både gnisten og kundene, og han låner penger for å betale regningene. Alt raser sammen når han opplever at firmaet han har tjent trofast i hele sitt voksne liv anser ham som overflødig og gir ham sparken.

«En handelsreisendes død» er en dypt gripende og varm historie om vanlige mennesker, om mannsrollen, generasjonsmotsetninger og opplevelsen av ikke å strekke til. Stykket har fått Pulitzerprisen og er kåret til verdens beste teaterstykke. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Arthur Miller
Regi: Terje Skonseng Naudeer
Premiere: 12. mai, Teaterkjelleren 

KJØP BILLETTER TIL EN HANDELSREISENDES DØD

UIB Velferdspris kr 265,- (ord. kr 410,-)
lørdag 13. mai kl. 18.00.
Kjøp billetter til lørdag 13. mai kl. 18.00


DE MÅ FØDE OSS ELLER PULE OSS FOR Å ELSKE OSS

Ærlig, skarp og morsom rant om hverdagsrasismens hvite blikk

«De må føde oss eller pule oss for å elske oss» gyver løs på vår egen norske virkelighet med glefsende sarkasme, sinne, humor og sårbarhet. Det er en morsom og ellevill lek, samtidig som det er et rasende oppgjør med den hvite kvinnen.

Det handler om rasisme, om å leve i en brun kropp med hvite blikk på seg, om seksualitet, ansvar og å ville kaste opp av samfunnsdebatten.

Stykket vant Heddaprisen for beste scenetekst 2021, og for DNS gjøres teksten i en ny versjon regissert av Nina Wester. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Camara Lundestad Joof
Regi: Nina Wester
Premiere: 5. mai, Lille Scene 

KJØP BILLETTER TIL DE MÅ FØDE OSS ELLER PULE OSS FOR Å ELSKE OSS

UIB Velferdspris kr 190,- (ord. kr 310,-)
lørdag 10. juni kl. 18.00
Kjøp billetter til lørdag 10.06 kl. 18.00.