Velferdstilbud «Stabat Mater» 4. juni

Det er duket for en konsertopplevelse utenom det vanlige når «hele Norges folkemusikkor», Multa Paucis, fremfører Pergolesis Stabat Mater søndag 4. juni.

Illsutrasjonsfoto sammensatt av maleri med tekst over

Foto/ill.: Vokalensemblet Multa Paucis

Som UiB-ansatt får du 50 kroner rabatt på billettene! Kjøp billetter her: https://multapaucis.ticketco.events/no/nb/e/multa_paucis_stabat_mater. Bruk rabattkoden «uib-tilbud-23» når du kjøper billett.

Dato: Søndag 4. juni
Tid: Klokka 19.30
Sted: Bergen domkirke

Den norske folkemusikken har mange likhetstrekk til barokkmusikken, og nettopp dette slektskapet kommer klart til syne på denne konserten. Foruten Multa Paucis medvirker musikere som står støtt både i klassisk og folkemusikalsk tradisjon.

Stabat Mater-teksten skriver seg fra 1200-tallet, og skildrer Marias lidelser under korsfestelsen av sønnen Jesus Kristus. Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) sin Stabat Mater er en av de kjæreste og mest fremførte komposisjonene som tar utgangspunkt i denne teksten. Nå fremføres den av et damekor som står med et bein godt plassert i folkemusikken og et annet i kunstmusikken, og (kanskje for første gang?) akkompagnert av hardingfeler i stedet for fiolin.

Medvirkende:

  • Vokalensemblet Multa Paucis
  • Carmen Bóveda Hermosilla, cello
  • Sigbjørn Apeland, orgel/continuo
  • Mikael Ringstad Hedne, dirigent

Velkommen!