Velferdstilbud: Teatertilbud vinter/vår 2024 – Den Nationale Scene

Plakat for teaterstykket Billy Elliott
Foto/ill.: Den Nationale Scene

Musikalen Billy Elliot er en tidløs fortelling om å finne styrke i seg selv og å kjempe for det man tror på, uansett hva omverdenen måtte mene. Musikken er skrevet av Elton John.

Billy Elliot vokser opp i en gruveby i Nord-England på midten av 80-tallet. Moren er død, og faren og storebroren er tvunget til å kjempe for sine rettigheter i en omfattende gruvestreik som setter sitt preg på det meste. Midt i dette oppdager Billy sin lidenskap for dans. På tross av familiens økonomiske utfordringer og samfunnets forventninger, tør han å drømme om en fremtid som ballettdanser.

Historien om Billy Elliot har rørt publikum over hele verden, og minner oss om viktigheten av å stå opp for det man tror på. Uansett hvor tøft det kan være. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Lee Hall og Elton John
Regi: Lars Jacobsen

Premiere: 27. januar 2024 på Store Scene
Forestillingen er et samarbeid med Fyllingsdalen Teater

Illustrasjon for teaterstykket Billy Elliott
Foto/ill.: Den Nationale Scene

SPESIALTILBUD PÅ TEATERBILLETTER

Se Billy Elliot til UIB pris kun kr 420,- (ord. kr 590,-)

Torsdag 15. februar kl. 16.30   Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen.

Mandag 19. februar kl. 19.00   Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen.


Plakat for teaterstykket Shockheaded Peter
Foto/ill.: Den Nationale Scene

Du har sikkert hørt at «det ordner seg for snille barn». Vel, kanskje det. En ting er hvert fall sikkert: I musikalen Shockheaded Peter er det ingen lykkelig slutt for de slemme barna.

Her kuttes ikke bare fingrene – men halve hånden av den som suger på totten, tarmer rives ut på den som plager hunder, gjengbøller drepes av julenissen og fyrstikklekende jenter brenner opp. «Shockheaded Peter» er en umoralsk fest, og festlig teater der ikke alt godt kommer med storken.

Lenge før «The Simpsons», «South Park» og Tim Burton, ja, for rundt 175 år siden, skrev den tyske psykiateren Heinrich Hoffman «Der Struwwelpeter» som reaksjon mot snillisme i barneoppdragelsen. Boken er en klassisk samling av herlige grusomheter og kan vel sies å være den rake motsetningen til Margrethe Munthe. I 1998 tok britiske Julian Crouch og Phelim McDermott fatt i barneboken, og lagde et rammeverk til en hel musikal for voksne som raskt ble en suksess. Her møtes satirisk humor og gru, britisk pop og rock med grundig kabaretklang. Så har du en svakhet for Brecht og Weill, ispedd litt Tom Waits og en solid dose Are Kalvø, kan nok dette også være din kopp med te. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Phelim McDermott og Julian Crouch, med originalmusikk og sangtekster av The Tiger Lillies
Regi: Vidar Magnussen
Premiere: 25. november i Teaterkjelleren

SPESIALTILBUD PÅ TEATERBILLETTER

Se Shockheaded Peter til UIB pris kun kr 310,-  (ord. kr 450,-)

Lørdag 6. Januar kl. 19.30  Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen.


Plakat for teaterstykket Menn som ingen treng
Foto/ill.: Den Nationale Scene

Sju menn, sju historier. Bunde saman av musikk og eit fellesskap om å ikkje høyre til. Er det plass til dei, eller er dei berre menn som er til overs som ingen treng.

«Menn som ingen treng» er ein nyskriven teatertekst av Frode Grytten, og er ikkje knytt til novellesamlinga med same namn. Teksten får rikt tonefølgje av kjente og meir ukjente songar frå fleire tiår. Regissør Lasse Kolsrud har hatt regi på ein rekke av teaterframsyningane med tekst av Grytten, slik som «Sånne som oss», «Bikubesong» og «Inn frå regnet». Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Frode Grytten
Regi: Lasse Kolsrud
Urpremiere: 6. april, Store Scene

SPESIALTILBUD TEATERBILLETTER

Se Menn som ingen treng til UIB pris kun kr 370,- (ord. kr 500,-)

Torsdag 11. april kl. 19.30  Klikk her for å kjøpe billetter


Plakat for teaterstykket Dødsdansen
Foto/ill.: Den Nationale Scene

Nådeløs, men også humoristisk fortelling om ekteskapet

På en øy har kaptein Edgar og den tidligere skuespillerinnen Alice blitt hverandres fangevoktere. Isolert fra omverden og bitre på fremtidsdrømmer som aldri ble realisert, lever de i et ekteskap frosset til bunnen. Når Kurt, en slektning og gammel venn, kommer på̊ besøk, brytes stillstanden og 25 år med bitterhet kommer for dagen. En storm blåser opp. Dødsdansen kan begynne.

August Strindberg (1849-1912) regnes som en av de største svenske forfatterne. I vår versjon av «Dødsdansen» spiller Stig Amdam og Ragnhild Gudbrandsen ekteparet, og Pål Rønning er gjesten som rører opp i grumset i samlivsgryten. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: August Strindberg
Regi: Kim Bjarke
Premiere: 20. april, Lille Scene

SPESIALTILBUD TEATERBILETTER

Se Dødsdansen til UIB pris kun kr 210,- (ord. kr 320,-)

Torsdag 25. april kl. 19.00  Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen.

Fredag 26. april kl. 19.00  Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen


Plakat for teaterstykket Melancholia
Foto/ill.: Den Nationale Scene

Melancholia er på vei mot jorden – et vendepunkt eller endepunkt?

Bryllupet til Justine og Michael skulle bli et eventyr. Men før festen er over, har overflaten begynte å slå sprekker.

Justine er dypt deprimert, og selv om søsteren Claire prøver å hjelpe henne blir bryllupet alt annet enn en lykkepille. Parallelt med dette nærmer planeten Melancholia seg med kollisjonskurs mot jorden.

«Melancholia» er en knyttneve midt i angsten for jordens ende. Eller blir katastrofen et vendepunkt og ikke et endepunkt? Monica Dybwad og Ameli Isungset Agbota spiller søstrene Justine og Claire.. Klikk her for å lese mer om forestillingen og de medvirkende.

Av: Lars von Trier
Regi: Maria Drangeid
Premiere: 10. april, Teaterkjelleren 

SPESIALTILBUD TEATERBILLETTER

Se Melancholia til UIB pris kun kr 280,- (ord. kr 420,-)

Fredag 3. mai kl. 19.00  Klikk her for å kjøpe billetter til forestillingen.


Har du spørsmål tilknyttet billettbestilling,
ring 55 60 70 80 eller send e-post til salg@dns.no

Hjertelig velkommen på
Den Nationale Scene!