GLAS2 – Informasjon om støyende arbeid og sprengningsarbeid i nærheten av Sentralblokken og Verkstedsbygg

Byggingen av del to av Glasblokkene er i full gang på hele tomten. Som en del av det totale arbeidet med å smelte sammen Glasblokkene og Sentralblokken skal mye infrastruktur, blant annet transportbånd og ny gangtunnel mellom de to byggene, på plass. Disse varslede arbeidene er nå i gang med mindre grunnarbeid som startet opp i uke 2.

Arbeidsomfanget vil medføre maskinstøy for graving, fjellrensk, sømboring av fjell og fjellpigging, samt fjellsprengning. Fjellpigging vil i første omgang foregå i området mot Sentralblokken og mellom Aentralblokken og GLAS2 hvor eksisterende rør i grunn må legges om. Oppstart av fjellpigging er planlagt fra torsdag 30. januar og ut fredag 31. januar.

Det vil også tidvis medføre støy med betongsaging i eksisterende betongvegger inne i Sentralblokken som følge av overnevnte arbeid. Dette er støy og vibrasjoner som kan oppfattes rundt i nærliggende områder og etasjer.

Nødvendig fjellsprenging er knyttet til de to kulvertene som skal etableres, og merket på kart som DEL1 og DEL2 (de oransje områdene). Oppstart av sprengningsarbeid i DEL 1 er planlagt fra uke 8 (medio februar).

Området hvor det skal sprenges er markert på skisser under.
Sprengningsvinduene er planlagt som følger:
• 12.30 – 13.00
• 15.30 – 16.00
PS! Det er ikke sikkert hver sprengingsvindu blir benyttet, dette vil variere. Varslingstjeneste før sprengningene vil også bli etablert.