K1 leverer både i undervisning og forskning!

Fakultetets dag ble denne uken markert med flott digitalt møte med fokus på utdeling av priser, med tydelig representasjon fra K1. Nils Erik (Gilhus) og Marte (Bjørk) fikk Falch senior og junior pris, Irene (Flønes) fikk pris for beste PhD-arbeid og Anne Berit (Guttormsen) fikk undervisningspris (https://www.uib.no/med/135843/fakultetets-dag-2020-%E2%80%93-prisvinnere#-rets-publikasjon). Alle prisene kommer som et resultat av et kontinuerlig og unikt engasjement med fokus på kvalitet i forskning og undervisning. Anne Berit og undervisningsmiljøet ved Seksjon for anestesi og intensiv er enestående, og er en stor inspirasjon for oss alle. De andre prisene kommer velfortjent til nevrologimiljøet som tilsvarende inspirerer hele instituttet. Når jeg nå allerede har brutt Janteloven med skryt til eget fagmiljø ved seksjon for nevrologi, vil jeg også nevne den store innsatsen til fagmiljøene ved Neuro-SysMed-senteret ved K1 og sykehuset. Senteret har nylig startet tre multisenter kliniske behandlingsstudier for pasienter med Parkinsons sykdom, ALS og MS med presseoppslag i TV2 og Dagens Medisin siste uke. I denne sammenhengen er det også viktig å understreke at dette gjør ikke nevrologimiljøet alene – men i tverrfaglig samarbeid med en rekke andre avdelinger og forskere ved sykehuset og andre institutter og fakulteter ved UiB.

Tverrfaglighet er også en av storsatsningene til NFR i kommende utlysning med frist 10. februar. Det er viktig og avgjørende for instituttet at så mange som mulig av våre vitenskapelige ansatte kontinuerlig søker ekstern finansiering til forskningsprosjekter, hvor NFR og EU er de viktigste. Jeg vet at mange av dere brukte mye tid og energi til Helse Vest-utlysningen i september, men da er det viktig tenke at dette gir et unikt grunnlag for å spisse og eventuelt utvide samme prosjektsøknad til den høyaktuelle NFR-utlysninger i februar 2021 (se utlysningskalender ved UiB (https://www.uib.no/med/104400/ekstern-finansiering/) eller HUS (http://innsiden.helse-bergen.no/forskning/Lists/Kalender/AllItems.aspx). Jeg ber om at dere tar kontakt med meg (Kjell-Morten.Myhr@uib.no) eller Jorunn (Jorunn.Skei@uib.no) om planlagte søknader slik at vi kan forberede forskningsrådgiverressurser sammen med Michaël (Michael.Marie@uib.no).

For å møte utfordringer knyttet til økende krav og behov for eksternfinansierte forskningsprosjekter, vil ledergruppen ved instituttet i høst arbeide med strategi for forskning. I den anledningen vil jeg invitere alle til å komme med innspill til denne prosessen: Hvordan kan vi sammen bli enda bedre i forhold til antall forskningssøknader og hvordan kan instituttet best understøtte arbeidet?

Jeg ønsker dere alle god helg og gode arbeidsuker fremover!

Beste hilsen
Kjell-Morten