Frokostseminar om medisinsk forskning: Potensial for tillit og eksport

Medisinsk forskning redder liv og skaper muligheter for helserelatert næring og eksport. Bergen er opphav til mye anerkjent medisinsk forskning. Hvordan blir vi bedre til å formidle kunnskap om dette?

For å svare på dette og andre spørsmål inviterer Bergens Næringsråd i sammarbeid med Deloitte til frokostseminar, mandag 7. juni. Seminaret er gratis og åpent for alle! Du kan melde deg på her.

God fomidling av forskningsresultater er viktig for finansiering av fremtidig forskning, helserelatert næringsutvikling, rekruttering av fremtidige generasjoner med forskere og befolkningens tillit til bl.a. vaksiner. De fleste kjenner Armauer Hansens oppdagelse av leprabasillen. Men visste du at PCR-testen ble oppfunnet i Bergen? At Fridtjof Nansen utførte banebrytende hjerneforskning og at årsaken til krybbedød ble funnet i Bergen?

På  dette frokostseminaret spør vi også:

  • Andre land har langt sterkere tradisjoner for synliggjøring av forskningsresultater. Hvordan og hvorfor formidler Harvard Medical School sine medisinske forskningsgjennombrudd?
  • Hva kan formidlings- og dokumenteringsplanene til UiBs medisinske fakultet få å si for Bergen?
  • Hvilke helseinnovasjoner fra Bergen jobbes det med nå?

Se forøvrig programmet her

Tid: Tirsdag 7. juni 2022 kl. 08.30-10.00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*