Forespørsel om bacheloroppgaver 2025/26

Kjære kolleger.

Våren 2026 skal 21 studenter ved bachelorprogrammet i ernæring skrive en bacheloroppgave. Oppgaven utgjør 15 studiepoeng, som tilsvarer ca. 6 uker fulltidsarbeid. Målet med oppgaven er å gi studentene erfaring med ernæringsvitenskapelig arbeid, i form av planlegging, gjennomføring og presentasjon av et vitenskapelig prosjekt.

Studentene skriver i par, og skal følge retningslinjene for ‘systematisk review’. Studentene får opplæring i litteratursøk og skriveteknikk som en del av emnet. Veiledningen vil i hovedsak fokusere på vitenskapelig innhold. Erfaring viser at det er lurt å finne et begrenset tema med ukontroversiell litteratur, og vi anbefaler at veilederne har gjort et innledende søk før oppgaven tilbys for å sikre at det finnes tilstrekkelig relevant litteratur for oppgavene.

I denne forbindelse ønsker Programutvalget i ernæring forslag til ernæringsrelaterte temaer for bacheloroppgaver. Bacheloroppgaven skrives i studiets 5. og 6. semester, og studentene begynner på oppgaven i desember 2025. Innlevering av oppgaven er fastsatt til 1. juni 2026. Muntlig eksamen i emnet har utgått.

Emnebeskrivelse for bacheloroppgaven finner dere her: http://www.uib.no/emne/NUTR290

Svarfristen var 1. november, men vi mangler fortsatt noen oppgaver. Oppgavene skal presenteres for studentene 24. november, så vi ber om å få oppgaver snarest mulig og senest innen 19. november. Send forslag til oppgave med en kort beskrivelse via dette digitale skjemaet: https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=19878913

Det er ønskelig at veileder presenterer oppgavene selv 24. november.

Informasjon om bachelorprogrammet finner dere på web her: http://www.uib.no/studieprogram/BAMD-NUHUM

Veiledere som ønsker mer informasjon om skriving av bacheloroppgaver i ernæring eller om retningslinjene for systematic review kan melde seg på her: https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=19879030

Vennlig hilsen
Hanne Rosendahl-Riise
Leder for programutvalget i ernæring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *