Invitasjon til å nominere kandidater til Demensforskningsprisen 2023

Nasjonalforeningen for folkehelsen ønsker å stimulere til forskning innen demensfeltet. De utlyser derfor sin Demensforskningspris som vil bli utdelt under en høytidelig seremoni i april 2023.

Det oppfordres herved til å sende inn forslag på aktuelle kandidater. Vennligst fyll ut nominasjonsskjema og send til forskning@nasjonalforeningen.no.Fristen er 14. oktober 2022.

Prisen er en anerkjennelse som gis på grunnlag av ett eller flere av følgende kriterier:

  • En forsker eller forskergruppe som har bidratt til banebrytende forskningsresultater nasjonalt og internasjonalt som har økt kunnskapsgrunnlaget om risikofaktorer, årsakssammenhenger, forebyggende tiltak, diagnostiske metoder eller effektiv behandling.
  • En forsker eller forskningsgruppe som har hatt et ekstraordinært godt nasjonalt og eventuelt internasjonalt forskningssamarbeid og/eller tverrvitenskapelig samarbeid som kan gå foran som eksempel for andre.
  • En forsker som er tidlig i sin forskerkarriere som har gjort en særlig innsats på områdene nevnt over, og som i framtiden har potensiale til å ta en sentral rolle i å fremme og heve demensforskningsfeltet i Norge.

Skjema for å nominere kandidater

 

Demensforskningsprisen utgjør 200 000 kroner og et grafisk blad. Prisbeløpet skal benyttes til forskningsrelatert arbeid.
Kandidater kan fremmes fra alle forskningsmiljøer. Det er ikke anledning til å fremme eget kandidatur. Spre gjerne denne informasjonen til aktuelle forskere og forskningsmiljøer.

Se her for informasjon om kriterier og retningslinjer for Demensforskningsprisen

For eventuelle spørsmål, vennligst kontakt: Forskningssjef Anne Rita Øksengård E-post: anok@nasjonalforeningen.no
Tlf: 48 10 21 33

Foto/ill.: Nasjonalforeningen for folkehelsen